Saturday, August 13, 2022

Mercedes va construct în România componente pentru maşini electrice

491
SHARES
1.4k
VIEWS

România e gata să fie din nou pusă pe harta marilor producători auto, odată cu anunţul celor de la Mercedes Benz. Aceştia vor să îşi quiet producţia de componente pentru maşini electrice la fabricile de la Sebeş şi Cugir. În această idee, va începe un program de retehnologizare a acelor întreprinderi.

Publicitate


⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Mercedes-Benz a primit deja de la Guvern 35 de milioane de euro ajutor de stat pentru achiziţia de utilaje. În acest second gigantul german deţine în România două companii: Giant title Assembly în Sebeş şi Giant title Transmission în Cugir. Ele au fost obiectul unor investiţii de 320 de milioane de euro. În ţara noastră aceste companii produc componente şi cutii de viteze automate pentru maşinile Mercedes-Benz.

Au fost înfiinţate şi linii de asamblare contemporary pentru vehicule hibrid. Aceste două firme au cifra de afaceri împreună de 1.5 miliarde de euro, fiind o piesă importantă în economia românească. În 2019 Daimler a început să fabrice în uzina de la Sebeş noua cutie de viteze 8G-DCT, o cutie automată performantă cu tehnologie de vârf. Daimler deţine în ţara noastră compania Giant title Assembly, ramura din Sebeş şi Giant title Transmission din Cugir.

Aceasta din urmă a fost înfiinţată în 2001, odată cu deschiderea unei unităţi de producţie la Cugir. În 2013 se deschidea încă una la Sebeş, axată pe montaje de cutii de viteze automate.

Nu e un proiect singular: Varta ar ţinti spre construcţia unei fabrici de baterii la noi, investind 1 miliard de euro, iar Draxlmaier are planuri pentru investiţii de 200 de milioane de euro într-o fabrică pentru baterii la Timişoara.

Be taught Extra

Welcome Back!

Login to your account below

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.